Makaleler Makale ve Araştırmalar Makaleler Aktütün Bize Ne Anlatıyor - 2
Makale Başlığı: Aktütün Bize Ne Anlatıyor - 2

Aktütün Bize Ne Anlatıyor - 2

Yazar: Zafer Kalfa • Eklenme Tarihi: 06.10.2008 • Görüntüleme: 4.472

Özet:
Olay gecesi, TV haberlerini izliyoruz. Uzun süredir tekrar eden ama artık iyice kuşku uyandırmaya başlayan bir medya söylemi var: “terör örgütünün çirkin yüzü”. Demek ki bu örgütün bir de güzel yüzü var(!).

Kelimeler:


2.bölüm 

    Olay gecesi, TV haberlerini izliyoruz. Uzun süredir tekrar eden ama artık iyice kuşku uyandırmaya başlayan bir medya söylemi var: “terör örgütünün çirkin yüzü”. Demek ki bu örgütün bir de güzel yüzü var(!). Böyle düşünmemiz isteniyor. Karakolun basıldığı gün bile çekinmeden bu söylemi zikreden yayın organları, PKK’nın aslında iyi niyetli bir örgüt olduğunu ama işte, cahillikten dolayı böyle şiddet eylemlerine başvurduğunu imliyor! CIA’nın gece gündüz çalışan sosyal-psikoloji masası bu tümceyi sürekli pompalıyor: “terör örgütünün çirkin yüzü”… o halde PKK’nın güzel yüzü hangisi? Şu: PKK aslında doğru bir amaç peşindedir ama bunu güzel güzel yapmalıdır. Bizler de, PKK’ya değil onun sadece çirkin yüzüne karşı olmalıyız. Karakollarımıza baskın düzenlemesin, askerlerimizi öldürmesin de…
Bu bilinçaltı taarruz bir süre sonra şu karşılığı verecek: Tamam, artık güzel yüzümüzü gösterelim ve bu ülkeyi insanları öldürmeden bölelim!
İşte böylesi, tereyağından kıl çekmek kadar kolay olacak. PKK silah bırakacak ve ABD, Türkiye’nin G. Doğu’suna tamamen yerleşecek. Yani işler “güzel güzel” hallolacak. Terörün güzel yüzü bu olacak!
Uyanık olunuz! 
    G. Soros tarafından güdümlenen Türkiye basınının, halk tepkisini eritmeye dair diğer gizli kodlamaları şöyle: 
    Sürekli olarak şehitlerimizin sayısını zikrederek yenilgi, çaresizlik ve umutsuzluk etkisi oluşturmak. 
    PKK’nın verdiği kayıplardan ya hiç bahsetmeyerek ya da bunu gözden kaçacak şekilde zikrederek PKK’yı güçlü göstermek de kodlamanın bu bölümüne dair bir başka yöntem. 
    Şehit ailelerini ağlarken göstermek ve bunu hüzünlü fon müzikleri eşliğinde yaparak halkta bilinç-dışılık yaratmak. Duygusallığın aklın önüne geçmesini sağlamak. 
    Aktütün baskınlarını dosya konusu haline getirirken, meseleyi verilen kayıpların sayısına ve karakolun yerleştirildiği arazi koşullarına hapsederek püf noktasını gizlemek. PKK’nın aldığı İsrail ve ABD desteğini tartışmak yerine Aktütün Karakolu’nun mevzi sorununu abartmak halkın TSK’yı sorumlu görmesine yol açacaktır. Dış destekli medyanın diğer amacı da budur. 
    Bütün yayın araçlarını kullanarak yabancı ülkelerin saldırıyı kınadıklarını dile getirmek, AB’nin sözde taziyelerini haber yapmak ve bu yolla terörün PKK’dan, teröristin de yalnızca dağlardaki silahlılardan ibaret olduğu izlenimini uyandırmak. Bu yolla, her fırsatta Türkiye’nin başına çuval geçiren Batı dünyası yine aklanmış olacaktır; medya bunun için çaba sarfetmektedir. 
    Batı emperyalizmi, 21. asra yeni bir silahla girdi. Bu silahın adı medyadır. Sadece Türkiye değil ama başı terörle dertte olan bütün ülkelerin, teröristleri biraz da medya kuruluşlarında araması gerekmektedir. Medya terörizmi, topyekûn ölümlere yol açmaktadır; beyni yıkanmış, ölü kitleler oluşturmak düşmanın asıl isteğidir.