Makale Başlığı: Üzülme Türkiye!

Üzülme Türkiye!

Yazar: Elifim • Eklenme Tarihi: 01.02.2008 • Görüntüleme: 5.137

Özet:
Ülkemizin içinde bulunduğu durumu tezat bir yaklaşımla ele alan bir yazı.

Kelimeler:
Üzülme, Türkiye, makaleler, köşe yazıları, tezat

Umurumda mı zannediyorsunuz; Ermenistan’ın, - şu üç milyonluk bir avuç insanın- bizleri parmaklarında oynatmaları, sözde özgürlükler ülkesi olan Fransa’nın yaptırımları, Amerikan’ın her konuda üzerimize uyguladığı ambargo bizleri sürekli, bir sıcak savaş içerisine sürüklemesi, geçmişini bilmeyen, geleceğini göremeyen ve birilerinin oyuncağı olan grupların ülkeyi parçalama girişimleri, misyonerlerin gece gündüz demeden çalışıp İslam’ı -bu kutsal dini- karalamaları, din kardeşlerimiz dediğimiz komşularımızın aç kurtlar gibi bizleri gözetlemeleri, milli benliğimizi her geçen gün biraz daha kaybedip kendimiz olmaktan çıkmamız, ingilizceyi anadilimiz gibi konuşmanın marifet sayılması, ekonomik krizler, gelişemememiz, bilimde ilerleyemememiz, özelleştirme yalanı altında kaybettiğimiz topraklar, zenginin her geçen gün biraz daha zengin, fakirin biraz daha fakir olması, konuşamamamız, soramamamız, sorgulayamamamız, savunamamamız… 

Neden umurum da olsun, neden üzülüp dövüneyim, neden uykularım kaçsın? Kim için? Bunları düşünmeme sebep olacak faktör ne? Milletimiz için mi? Nerde? Millet mi kaldı? Sadece evlatlarımız vardı onları da kaybetmişiz ama farkına varamamışız. Teker teker ve yavaş yavaş öldürmüşüz geleceğimizi. Nasıl mı? 

İngilizce dedik, dillerini yok ettik.
Laiklik dedik, dinlerini yok ettik.(laikliğin bahane edilmesi)
Küreselleşme dedik, insanlıklarını yok ettik. Bireyselcilik dedik, bağlarını yok ettik.
Gerçekçilik dedik, hayallerini yok ettik.
Sınav dedik, umutlarını yok ettik.
Seks dedik, sevgilerini yok ettik, ne diyecek ne de yok edecek bir şeyimiz kalmadığı gün sardı etrafımızı ceset kokuları. Tek tek ceset olmuş , ceset görmüş, ceset sevmiş, ceset yaşamışız da anlayamamışız.
Bugün; ceset kokularının sardığı bu ülke için mi çırpınacağız, bunun için mi savaşacağız. Sen(Türkiye); egemen olabilmek için gerekli olan faktörlerden en önemlisi olan halkını kaybetmişsin. SEN; 275 kg’lık mermiyi sırtlayıp İngilizin en büyük zırhlısı Ocean’ı vuran ve bu sırada kemiklerinin çatırtısını duyan Koca Seyid’ini, sarkık vaziyette duran kolunu komutanına kestirip zaman kaybetmeden sipere koşan ve kanının son damlasına kadar savaşan Edincikli Mehmet Çavuşunu, yaralı İngiliz askerini sırtlayıp cephenin gerisinde kurulan sargı yerine getirmeye çalışan ve bu sırada İngilizin büyük bir top mermisinin yanı başlarına düşmesi sonucu( sırtında İngiliz askeriyle) şehit düşen Malatyalı Durmuş Çavuşunu, namusunu gözbebeği gibi koruyan kızlarını, zeki, çalışkan, akıllı evlatlarını, Fatma Ananı, Hatice Hatununu, Ayşe Hanımını, Nazife Kadınını, kaybetmişsin. Sen kendini kaybetmişsin. Sen, sen değilsin ki başka hayat yaşıyorsun. Eksik, fuzuli, amaçsız, inançsız, insafsız, imkansız bir hayat…

ÜZÜLME TÜRKİYE!

Makale Detaylar

Gönderen: Elifim

Kategori: Makale ve AraştırmalarDenemelerÜzülme Türkiye!

Derecelendirme: %100

Yazar İletişim: Unknown

3 kişi yorum yapmış.

webmaster - 04.03.2008
Gerekli düzenlemeyi ben yaptım arkadaşlar.
Elifim - 04.03.2008
Böyle bir hata yaptığım için kendime çok kızdım. Bilgilendirdiğin için teşekkürler. Diğer bir sürü hatamı da söylersen sevinirim.
memet - 28.02.2008
Ülkenin sorunlarını kavrayamama konusunda ender bir açılım olmuş.

Dğer bir sürü hata yanında, ocean İngiliz zırhlısıdır.

Sadece üyeler yorum yazabilir. Üye olmak için tıklayın.