Makale Başlığı: Az Bile Yazılmış

Az Bile Yazılmış

Yazar: Hasan Pulur-Milliyet • Eklenme Tarihi: 21.04.2007 • Görüntüleme: 4.136

Özet:
Emekli öğretmen, Mehmetçik’in gözyaşlarını kâğıt mendille silerken eşiyle birlikte ağlıyordu.Bunlar mı “bindirilmiş kıtalar”, söyler misiniz?

Kelimeler:

    Şöyle bir bakınca ‘acaba haksızlık mı ettik?’ dediklerimiz vardır. Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı için “bu elbise size uymaz” dediğimiz yazı da bunlardan biriydi. Acaba, diyorduk, haksızlık mı yaptık? Şimdi bakıyoruz da ne haksızlığı az bile demişiz
Yüz binlerce insan 14 Nisan’da Tandoğan Meydanı’nda toplanıyor, yurdun dört bir köşesinden gelenler “Bağımsız Türkiye!” diye yeri göğü inletiyor, muhtemel cumhurbaşkanının tepkisine bakın: “81 vilayetten gelen bindirilmiş kıtalar!” 
    Ya nereden geleceklerdi? Gürcistandan’mı, Ermenistandan’mı, Bulgaristandan’mı, Yunanistan’dan mı? Nereden geleceklerdi, nereden? Bunlar mı bindirilmiş kıtalar? Ayıptır! Bir de mukayese!..
“Ankara’daki o muhteşem, görkemli miting ile Karadeniz sahil yolunun açılışın fotoğraflarını yan yana koysalar neyin ne olduğunu iyi görürlerdi!”
Böyle diyordu… İnsaf dinin yarısıdır, derler. Ankara’da uçsuz bucaksız bir yürüyüş kolu, Karadeniz sahil yolunun açılışında da havadan fil düşse kimsenin burnu kanamaz. “Sen de abarttın!” diyeceksiniz. Ankara’daki o görkemli miting ile sahil yolu mukayese edilir, ikincisinin daha kalabalık olduğu ima edilirse, bize de abartmak düşer.
Cumhurbaşkanlığı elbisesi size uymaz, demiştik de, boşuna endişelenmişiz, az bile yazmışız. 
    14 Nisan mitinginin unutulmayacak sahnelerinden biri Mehmetçik’in gözyaşlarının silinmesi… emekli öğretmen, Mehmetçik’e yanaştı, sordu:
“silebilir miyim?”
Mehmetçik, nöbet sırasında konuşamazdı, ama gözleriyle onayladı: “sağ olun!”
Emekli öğretmen, Mehmetçik’in gözyaşlarını kâğıt mendille silerken eşiyle birlikte ağlıyordu.
Bunlar mı “bindirilmiş kıtalar”, söyler misiniz?

Hasan Pulur- Milliyet

Makale Detaylar

Gönderen: CINNET

Kategori: Makale ve AraştırmalarKöşe YazılarıAz Bile Yazılmış

Derecelendirme: %100

Yazar İletişim: Unknown

1 kişi yorum yapmış.

webmaster - 21.04.2007
Oldukça duygulandırdı bu yazı beni. Benim bir konuda isyanım var. 14 Şubat günü mitingin olduğu sırada bri hariç hiçbir televizyon kanalı canlı yayın vermiyordu, yada ben televizyona ara ara baktığım sıralarda bu yayınlar verilmişse de izleyemedim. Ne diyebilirim ki.

Sadece üyeler yorum yazabilir. Üye olmak için tıklayın.